موم سفید و سیاه زنبور عسل

توضیحات:

  • به نام خدا

    در اوایل بهار که زنبور عسل موم بافی روی قاب های عسل را انجام می دهد .مشاهده میشود که موم سفید یا روشن است و وقتی کار موم بافی تمام شد. به اصطلاح ساخت سلول های شش ضلعی تمام شد  ملکه زنبور عسل پس از باز دید از یکی یکی سلول های بافته شده و پس از ضد عفونی با بره موم داخل هر سلول یک تخم می گذارد.که پس از چند روز به زنبور عسل تبدیل شوند ودور تا دور این سلول ها را عسل های ذخیره شده و گرده گل های ذخیره شده احاطه کرده اند.

     

    محل ذخیره آذوقه :

    در حقیقت سلول های بافته شده توسط زنبوران عسل محل ذخیره عسل و گرده گل و محل پرورش برادران و خواهران زنبور عسل میباشد.مسلم است، که هر چقدر بیشتر سلول های موم بافی شده خالی و پر شوند کم کم ناحیه ذخیره شده کمی تیره تر می شود و اگر چند بار در طول یک فصل این اتفاق اجرایی شود رنگ آن ها سیاه تر میشوند .

    موم زنبور عسل سیاه بهتر است یا موم زنبور عسل سفید :

    همانطور که که می دانیم موم زنبور عسل حاوی مقادیر زیادی فیبر است که می تواند در درمان بیماری هایی همچون

     -درمان سینوزیت 

    - زکام اسپاسمی 

    - ناراحتی های تنفسی 

    - ورم معده 

    - زخم معده

    - زخم روده

    - زخم اثنی عشر

    - بیماری های پوستی

    نقش مفیدی داشته باشد معمولا موم با رنگ روشن بهتر است، از موم با رنگ تیره چرا که موم روشن هیچ عملیات ذخیره سازی گرده و تخم انجام نگرفته و همه موم ها از غده زیر شکمی زنبور عسل ترشح شده است

    سفید کردن یا بی‌رنگ کردن موم
    موم‌ها به واسطه‌ی داشتن رنگ مایه‌های گرده گل و یا ناخالصی‌های دیگری دارای رنگ‌های تیره (قهوه‌ای، قرمز، سبز و غیره) بوده که اکثر مصرف کنندگان عمده آن به این موم‌ها علاقه‌مند نیستند. لذا معمولا تولید کنندگان و فروشندگان این گونه موم‌ها با روش‌های مختلف نسبت به بی‌رنگ کردن آنها اقدام می‌کنند.

    بی‌رنگ کردن موم استفاده از حرارت و نور خورشید:

    این روش یکی از  قدیمی‌ترین روشها می باشد. برای این کار تکه‌های کوچک موم را در ظروف یا سینی‌های پهن و کم عمق محتوی آب ریخته و در مقابل آفتاب قرار می‌دهند. پس از چند روز موم سفید یا کم رنگ می‌گردد.
    برای سفید کردن موم اغلب از ترکیبات شیمیایی مختلفی نیز مثل بیکرمات، پرمنگنات، پروکساید، ترکیبات کلره و بعضی از اسیدها استفاده می‌شود. اسیدهای سولفوریک، اورتوفسفوریک و اگزالیک هم برای سفید کردن موم به کار برده شده‌اند ولی اسید اگزالیک نتیجه‌ی بهتری را عاید کرده است. با توجه به این که اسیدها معمولا باعث خوردگی ظروف فلزی می‌شوند لازم است عملیات سفید کردن موم با اسید در ظروف شیشه‌ای انجام گردد.

    روش جذب سطحی به وسیله‌ی گرد ذغال و یا خاک صدف:
    روش دیگری می باشد  که در سفید کردن موم معمول است که این مواد را داخل موم ذوب شده ریخته و چندین ساعت هم زده سپس با فشار از فیلترهای مخصوصی عبور داده تا مواد جامد آن جدا گردد.


  • تهیه و تنظیم توسط پرورش ملکه خاطره
    تماس : 09023025634
    انتشار مطلب در :